Festivalul National de muzica Folk „Ziua de Maine” editia a XII-a – Alba Iulia , 11 – 13 noiembrie 2016


Ziua a II-a 12 noiembrie 2016

Cea de-a doua zi a Festivalului National de muzica Folk „Ziua de Maine” Alba Iulia a inceput la Hotel Cetate cu binecunoscuta „Cafenea cu folk”.
Au participat Vali Şerban – director de festival, Mihai Cosmin Popescu – presedintele juriului, redactor la Radio România, Florin Săsărman cantautor, Marinela Popa profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba, Emeric Imre cantautor, Dan Vana cantautor initiatorul si coordonatorul Taberei Nationale de Muzica Folk de la Calafat, George Stanca poet si scriitor, Sorin Minghiat, ziaristi din presa locala.

S-a discutat de evolutia festivalului de-a lungul anilor, de sprijinul pe care il acorda festivalul celor care castiga premiul 1, prin faptul ca acestia au fost invitati sa sustina un recital la editia urmatoare.
Vali Serban, directorul festivalului a specificat ca „este o gresala sa construiesti un festival in acelasi timp cu altele si in competitie cu altele; trebuie sa fi in competitie cu tine insuti, cu festivalul tau, incercand sa ridici stacheta an de an! Faptul ca un concurent a castigat premiul 1 la „Ziua de Maine” devine un fapt de notorietate in muzica folk”

S-au mai depanat amintiri si intamplari hazlii din Cenaclul Flacara.

La ora 18.00 a inceput a doua parte a concursului de muzica folk. Primul concurent care a spart gheata celei de-a doua zile a fost anut Ghilea din Resita, Raluca Gabriela Marinescu din Cluj si grupul Cecilia Maria Papoi din Ludus si Sorina Puiac din Bistrita.

dsc_0033

dsc_0037

dsc_0044

 

 

 

Seara a continuat cu cinci recitaluri de exceptie.

Paul Tihan , castigatorul premiului 1 la editia de anul trecut a deschis seria acestora, printre dsc_0049piesele interpretate fiind „Kamadeva” versuri Mihai Eminescu , „Menuet printre stele” versuri proprii, piese  pe care le cunoastem din emisiunile Hai – Hui prin Sufletul Folkului.

N-am avut nevoie de foarte multe, pentru ca a urmat recitalul lui Dinu Olarasu, acompaniat de Titus Constantin si la doua piese de Sorin Minghiat care s-a jucat cu flautul , in sensul actului artistic, pe scena alaturi de public. Piese ca „Suna-ma noaptea”, Haideti sa credem in flori” sau „Alandala” au facut publicul alba iulian sa-l aplaude si sa-l recheme pe scena. Recitalul lui Dinu Olarasu a fost insotit si de o interventie poetica a lui George Stanca.

dsc_0085

dsc_0071

dsc_0083

 

 

 

Aparuta ca o „Floare de vartej” pe scena festivalului, Maria Gheorghiu acompaniata de Radu Gratianu la clape, a sustinut un recital foarte bine primit de public. „Fluturi” de piese au fost cantate de Maria, piese foarte bine primite de public si aplaudate indelung.

dsc_0086

dsc_0091

dsc_0096

 

 

 

 

A urmat in recital Marius Batu. O jumatate de Poesis, cu piese ca N-am sa va spun”, „Creanga de aur”, „Imperfecta” , „Voi fi stea” sau „2000 de ani”, piese pe care publicul le-a cantat alaturi de artist. De remarcat interventia lui Sorin Minghiat, cu flautul, la o piesa a lui Marius Batu.

dsc_0104

dsc_0107

dsc_0113

 

 

 

 

Seara s-a incheiat cu recitalul sustinut de Ducu Bertzi & friends – Constantin Neculae chitara – voce si Tavi Iacob clape. Piese ca „Iertarile”, ” M-am indragostit numai de ea”, „Floare de colt”, „Suflet fara chei” sau ” Când s-o-mpărțit norocu’ ” Omul padurii” la care publicul a cantat alaturi de artist, au rasunat in sala Casei Sindicatelor din Alba Iulia.

dsc_0128

dsc_0125

dsc_0134

dsc_0142

 

 

 

dsc_0122

 

 

 

 

Urmeaza ziua a 3-a a festivalului, cu Gala laureatilor si recitaluri sustinute de Grupul vocal – instrumental „Primavera”, Dan Vana, Vali Serban & Ziua de Maine, Zoia Alecu, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu & Band.

 

Sorin Andrei

Hai – Hui prin Sufletul Folkului

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s