Festivalul National de muzica Folk „Ziua de Maine” editia a XII-a – Alba Iulia , 11 – 13 noiembrie 2016


Ziua I-a 11 noiembrie 2016ziua-de-maine-1

Prima seara a festivalului a debutat cu concursul de muzica folk, primii trei concureti intrand in concurs. Prezentati de Vali Serban , directorul festivalului, acestia au intrat in concurs in ordinea – Serban Gosa din Alba Iulia, Daniel Gheorghe din Bucuresti, si Grupul Two – Iulia Lupsa si Rodica Boldorea din Brasov. Au prezentate compozitii proprii, aceasta fiind si cerinta a regulamentului concursului.zm-1-1

De remarcat faptul ca tineretea concurentilor, nu a fost afectata de  emotia scenei, iar publicul, receptiv, doritor si cunoscator de muzica folk i-a recompensat cu aplauze la scena deschisa. Am remarcat prima piesa a Grupului Two, care personal, mi s-a parut o piesa buna si bine interpretata, fapt remarcat si de publicul alba iulian care a rasplatit interpretarea fetelor cu aplauze prelungite.

zm-1-2

zm-1-3

zm-1-4

Seara a continuat cu mult asteptatele recitaluri.

 

Primul recital i-a apartinut lui Daniel Avram si Clasa de Folk – de la Palatul Copiilor din Alba Iulia. Copii clasei de folk au interpretat piese din repertoriul sotilor Teodorovici, Gil Ionita, Ioan Gyuri Pascu si Mirela Atudorei fiind acompaniati vocal si la chitara de Daniel Avram si Dan Avram la clape. Daniel Avram a cantat piese din repertoriul sau, din care remarc „Ultimul romantic”, piesa absolut superba.

 

zm-1-5

zm-1-6

zm-1-7

 

 

Al doilea recital al serii a fost sustinut de Florin Sasarman acompaniat la clape si vioara de Alexandru Filip. Florin a cantat piese cunoscute publicului, fiind rasplatit cu aplauze prelungite. La invitat in scena si pe Vali Serban, interpretand impreuna „Ah, Voi Sănii, Sănii Şi Voi Cai, Voi Cai” pe versurile poetului Serghei Esenin ca si piesa „Lelita”.

 

Al treilea recital al serii i-a apartinut lui Cristian Buica care ne-a delectat cu piese ca „Poarta spre rai” sau “Chitante”, dar si altele, publicul rasplatindu-l cu aplauze prelungite si cerand bis.

 zm-1-8

 

 

 

Penultimul recital al primei seri a fost sustinut de Emeric Imre & Gabriel Ghita si Nicu Barna. „Condamnare la toamna”, „Rana si cutit” sau „Nebun de alb” fiind printre piesele cantate in recital. De mentionat si aparitia lui Sorin Minghiat , cu al sau flaut fermecat, la una din piesele interpretate de Emeric Imre.

 

Finalul serii i-a apartinut „Lordului muzicii folk romanesti” – Mircea Vintila. Au fost cantate de artist si public, piese ca „Pamanutul deocamdata”, „Constantin si Veronica”, „Un om pe niste scari”, „Lordul John” , „Miruna” si altele – la una din piese de remarcat si acompaniamentul lui Sorin Minghiat, publicul rasplatindu-l pe artist cu aplauze prelungite.

 

zm-1-10

zm-1-9

 

                                        

 

Festivalul va continua in ziua a doua, 12 noiembrie 2016 cu vestita „Cafeneaua cu Folk” , de la ora 10.00 la Hotel Cetate si cu a doua seara de concurs si recitaluri, incepand cu ora 18.00 la Casa de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia!

In recital in aceasta seara vor fi Paul Tihan – castigatorul festivalului de anul trecut, Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Poesis si Ducu Bertzi & Friends.

Sorin Andrei

Hai – Hui prin Sufletul Folkului

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s