Galele Bistriţa Folk editia a XV- a, 18 şi 19 noiembrie 2016


A XV-a ediţie a Festivalului Bistriţa Folk se va desfăşura în 18 şi 19 noiembrie 2016, la Palatul Culturii din Bistriţa sub titulatura Galele Bistriţa Folk XV14993432_1831282273775388_5217114503421810934_n

Evenimentul va beneficia în premieră de prezența la Bistrița a unor cantautori de primă mărime din folkul românesc: este vorba de Alexandru Andrieș, care va concerta cu Ioana Mîntulescu și Sorin Romanescu, ca și de Ilie Stepan, care va fi însoțit de Horia Crișovan.

Mircea Baniciu va concerta alături de Vlady Cnejevici și Teo Boar, iar grupul Poesis – cu Marius Bațu și Eugen Baboi (Canada) se va reuni pentru a încânta din nou publicul bistrițean.

Invitat special la Galele Bistriţa Folk XV va fi și Traian Cosma, unul dintre pionierii folkului românesc, repatriat în acest an din Australia.

Evenimentul propune iubitorilor muzicii folk o întâlnire sub semnul „Muzica poeziei, poezia muzicii”, în care vor fi invitați poeții Sorin Poclitaru (vineri, 18 noiembrie) și Horia Bădescu (sâmbătă, 19 noiembrie), alături de folkiști care le cântă versurile: Ștefania Iacob, respectiv Vali Șerban.

Seria concertelor de la Galele Bistriţa Folk XV va fi întregită de evoluțiile unor folkiști bistrițeni și năsăudeni, cum sunt Florin Săsărman, Gheorghe Ani & Sorin Găzdac, Paul Gogancea & Marius Catalan (Mediaș) și Toni Vlad & friends.

Organizatorii festivalului îi invită și pe tinerii folkiști din Bistrița-Năsăud să cânte în Galele Bistriţa Folk XV. Ei vor trebui să se înscrie pentru preselecția ce va avea loc în data de 15.11.2016, cu o prezentare și două înregistrări care urmează să fie trimise prin mail la adresa diligentadebizant@yahoo.com până la data menționată.

Galele Bistriţa Folk XV sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi de Asociaţia Culturală România din inima mea, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bistriţa. Biletele de intrare au fost puse în vânzare la Palatul Culturii Bistriţa, preţul unui bilet fiind de 10 lei.

Sponsori principali: Rombat și Ecomas Energosystem Bistrița.

Florin Săsărman,

preşedinte executiv al Asociaţiei Culturale România din inima mea

(articol preluat din bistrita24.ro la zi)

Florin Sasarman – Toamna la Bistrita

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s