Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș, ediția a IV-a


Mircea Vintilă: „Pe Moţu l-am cunoscut în 1973 la Liceul Şincai. Acolo era o seară a Cenaclului Flacăra. El a venit împreună cu Anda Călugăreanu şi cu Dan Tufaru. Atunci l-am cunoscut şi am fost pe scenă 34 de ani. Dacă ar fi să-l caracterizez, aş spune că a fost un om formidabil şi un artist excepţional, un prieten cum rar se poate întâlni. Sunt momente impresionante, multe cântece au fost scrise cu el, în bucătăria lui. Moţu Pittiş avea mereu uşa deschisă la apartament şi nouă ne făcea o plăcere teribilă să mergem, când erau Floriile şi de ziua lui. Stăteam în bucătărie cu Cristi Minculescu, Gil Dobrică, Paul Grigoriu. Bucătăria era cel mai râvnit loc atunci când noi veneam la el. Tot atunci au fost scrise multe texte pentru cântecele mele, «Adio, deci, pe curând», «Epilog»”.

Bob Dylan şi John Lennon au fost două nume din lumea muzicală străină pe care le-a a adus mereu alături de el, atât pe scenă, cât şi în viata de zi cu zi; a tradus în limba română multe din cântecele lui Dylan, pentru Lennon a lansat, alături de Mircea Vintilă, „Cântec pentru John Lennon”. „Eu ştiu doar atât, că fac parte din partidul John Lennon – Bob Dylan” (Moţu).
Documentare: Cristina STOIAN – http://www.FlorianPittiş.ro

Cu Mircea Vintila si Trupa Brambura ne vom intalni sâmbătă, 7 mai 2016, de la ora 17.00 in cadrul spectacolului Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș, ediția a IV-a, din Parcul Titan!

florian-pittis_71930000 (2) - Copy - Copy - Copy

Sursa Foto: Primaria Sectorului Trei, Om Bun, Internet

Mircea Vintila & Florian Pittis – Mondo Cane

Muzica: Mircea Vintila
Versuri: Nora Iuga

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s