Ovidiu Mihailescu ~ Randuri, ganduri despre Florian Pittis !


Astazi in Sarbatoarea Floriilor ni-l vom reaminti  prin cateva randuri, ganduri pe cel care a fost si este Florian Pittis !

Randuri, ganduri, trairi, sentimente si amintiri, toate acestea le veti gasi postate in paginile blogului nostru in aceasta zi. Motu Pittis va fi evocat cu bucurie de oameni dragi care l-au cunoscut si a caror traiectorie artistica si umana a fost marcata de marea lui personalitate.

Ovidiu Mihailescu deschide  seria acestor amintiri. Multumiri cu drag si recunostinta!

Ovidiu Mihailescu„Florian Pittis mi-a marcat destinul discret totusi esential… Prima data prin anii ’80 cand la o Teleenciclopedie intr-un documentar despre Alhambra in umbra vocii sale tulburatoare, o chitara clasica m-a atins prima data pe suflet. Apoi in ’86 cand la Bulandra in vraja spectacolului „Poezia muzicii tinere” ma conecta abrupt la valorile muzicii rock-folk din acel moment. Apoi dupa Revolutie plin de aplomb de-a calare pe gingasa Pasare Colibri arzand cu harul cuvantului ideea libertatii in sufletele tinere si debusolate ale anilor ’90. Mai tarziu, prin 2007, aveam sa-l si cunosc, la Radio3 net unde cu discretie si malitie conducea corabia acestui radio spre porturi ale libertatii pe care azi nu le mai cauta nimeni. E ciudat ca desi nu ne-am apropiat si am schimbat doar cateva vorbe Florian Pittis m-a influentat mult mai mult decat alte personalitati care au fost mult mai prezente in viata mea! A fost un steag al libertatii, un model de antisistem, un actor purtator de Logos, un om viu, curios si deschis catre Lume! Da m-a influentat si am scris despre el… „Cel mai frumos din orasul acesta” a fost… Mi-a ramas in inima si-l mai vad si azi pe scena, in strada… si stiu ca s-a mutat in fiecare actor, in fiecare folkist in fiecare tanar care se cauta pe sine… traieste inca si ne va mai vorbi despre lucruri mari si importante! Si indraznesc sa spun parafrazand… Sfarsitul nu-i aici!”

10157204_441192982680172_1776428729965569511_n

Dor de Florian Pittis – Ovidiu Mihailescu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s